Wat wij voor u kunnen betekenen

Deze website geeft informatie over wat er komt kijken bij een echtscheiding en de afwikkeling van een verbroken relatie. Ook vindt u informatie over het vaststellen en wijzigen van kinderalimentatie en/of partneralimentatie. Tenslotte treft u ook aan een korte toelichting op het erfrecht en hoe wij u op dit rechtsgebied van dienst kunnen zijn.

De inhoud van deze site is opgesteld door Marieke van de Lest-van Berkel , een ervaren advocaat en mediator. Zij is lid van de Vereniging voor Echtscheidingsadvocaten en Scheidings-bemiddelaars (Vfas). Bovendien is Marieke gercertificeerd mediator bij het Nederlands Mediation Instituut (NMI). Daarom vindt u op deze website ook informatie over mediation terug.

Marieke is ook “collaborative divorce” specialist. Meer informatie over collaborative divorce vindt u op deze website, maar met vragen kunt u ook terecht bij Marieke.

Of u ons nu consulteert over een echtscheiding, de verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap of afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden dan wel uw rechten en plichten na het verbreken van een relatie of geregistreerd partnerschap; u kunt rekenen op een kwalitatief goed antwoord. Indien nodig bieden wij een uitstekende begeleiding tijdens een mediation of een procedure. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor een second opinion of deskundige begeleiding bij een mediation als u uw echtscheiding regelt bij een mediator van buiten ons kantoor.

Onze advocaten hanteren een vast uurtarief. Dit tarief hangt af van het aantal jaren ervaring van uw advocaat. In tegenstelling tot andere kantoren rekenen wij geen separate kantoorkosten. Deze kosten zijn bij ons verrekend in het uurtarief. Kosten van derden, zoals kosten van deurwaarders en deskundigen zijn niet bij het uurtarief inbegrepen. Dit geldt ook voor de griffierechten. Dit zijn kosten die de rechtbank in rekening brengt bij een civielrechtelijke procedure. Uiteraard zullen wij een en ander nader toelichten in een persoonlijk gesprek.

Heeft u nu al vragen waarvan de beantwoording niet op deze site staat of bent u op zoek naar een advocaat of mediator gespecialiseerd in het personen- & familierecht of erfrecht, kijk dan onder “contact” of kijk op de site van Bosselaar & Strengers Advocaten te Utrecht:bs-advocaten.nl

...